(untitled) (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta’limning o’rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Ekologiya va tabiatni muhofaza qilish masalalari bugungi kunda jahon miqyosida eng dolzarb muammolardan biri hisoblanadi. Inson faoliyati natijasida yuzaga kelayotgan ekologik inqirozlar sayyoramizning barcha hududlariga ta’sir ko‘rsatmoqda. Atmosferaning ifloslanishi, iqlim o‘zgarishi, suv va tuproq resurslarining kamayishi kabi muammolar nafaqat atrof-muhitga, balki inson salomatligiga ham jiddiy xavf tug‘dirmoqda. Tabiatni muhofaza qilish va ekologik barqarorlikni ta’minlash esa har bir davlat, tashkilot va alohida shaxsning asosiy burchiga aylanishi lozim.