(untitled) (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta’limning o’rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada karera tushunchasi, uning rivojlanishi, shaxsiy va kasbiy o‘sishga ta’siri hamda zamonaviy mehnat bozoridagi tendensiyalar haqida ilmiy tadqiqotlar asosida tahlil berilgan. Karerani rejalashtirish va rivojlantirishning nazariy modellari hamda ularning amaliy qo‘llanilishi yoritilgan. Аннотация: В данной статье анализируется понятие карьеры, её развитие, влияние на личностный и профессиональный рост, а также тенденции на современном рынке труда на основе научных исследований. Освещены теоретические модели планирования и развития карьеры, а также их практическое применение. Annotation: This article analyzes the concept of career, its development, impact on personal and professional growth, as well as trends in the modern labor market based on scientific research. Theoretical models of career planning and development, as well as their practical applications, are covered.