(untitled) (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta’limning o’rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada islom ta’limoti doirasida, kishilarning tabiat va atrof-muhitga bo‘lgan munsabati masalasi, ularning manbalari (Qur’oni karim, hadislar)da shuningdek, keyingi davr ilmiy adabiyotlarda keltirilgan ma’lumotlar va internet manbalari tahlili asosida ochib berilgan. Tadqiqotda inson, tabiat va jamiyat o‘rtasidagi o‘zaro uyg‘unlik, yahlit bir tizim ekanligi atroflicha tahlil qilingan.