(untitled) (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta’limning o’rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Музеология – этимологик нуқтаи назардан музейни ўрганиш яъни музей назарияси демакдир. Бернар Делош музеология тушунчасига фалсафий ёндошиб қуйидагича таърифлаган: “музей фаолияти доирасида музеография фалсафадир ва у икки вазифани бажаради. 1. У метоназария сифатида интуитив узлуксиз ҳужжатлаштириш орқали фанга хизмат қилади. 2. у интуитив узлуксиз ҳужжатлаштириш функцияли бошқарув учун маъсул бўлган барча институтларга регламент этикасини намойиш этади.