(untitled) (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta’limning o’rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda maktab yoshidagi ortiqcha tana vazniga ega bolalarda jismoniy faollikning ahamiyati yoritilgan. Unda muntazam jismoniy mashg’ulotlarning jismoniy va ruhiy salomatlikka ta’siri, mavjud adabiyotlarning tahlili va ushbu toifadagi bolalarda faollikni targ’ib qilish bo’yicha amaliy usullar ko’rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari bolalardagi semizlikka qarshi kurashda tuzilgan jismoniy faoliyatni kundalik hayotga kiritish zarurligini ta’kidlaydi.