(untitled) (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta’limning o’rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola umumta’lim maktablarida tabiiy geografiya darslarida qiziqarli va interfaol metodlardan foydalanib o’quvchilarni fan va dunyoga qiziqishini orttirish, darslarning samaradorligini rivojlantirishda interfaol metodlarning o’rni haqida so’z yuritilgan. Аннотация: В данной статье рассматривается использование интересных и интерактивных методов на уроках естественной географии в общеобразовательных школах для повышения интереса учащихся к предмету и окружающему миру, а также роль интерактивных методов в повышении эффективности уроков. Abstract: This article discusses the use of interesting and interactive methods in natural geography lessons at general education schools to increase students’ interest in the subject and the world around them, as well as the role of interactive methods in enhancing the effectiveness of lessons.