(untitled) (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta’limning o’rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada innovatsion boshqaruv modellari, ularning olti avlod davomida oddiy chiziqli modellardan tobora murakkablashib borayotgan interaktiv modellarga qadar rivojlanish bosqichlari haqida fikr yuritilgan. Xususan, birinchi va ikkinchi avlod modellarining chiziqli model sifatida ahamiyatli ekanligi, innovatsion faoliyatni bozor ehtiyojlari yoki texnologiya va fan taraqqiyoti natijasida keng ko’lamli imkoniyatlarga ega bo’lishi bilan izohlanadi. АННОТАЦИЯ: В этой статье размышляются инновационные модели управления, их эволюция на протяжении шести поколений от простых линейных моделей до все более сложных интерактивных моделей. В частности, важность моделей первого и второго поколения как линейной модели объясняется тем, что инновационная деятельность имеет широкий спектр возможностей в результате потребностей рынка или технологического и научного прогресса. ABSTRACT: This article reflects on innovative management models and their evolution over six generations from simple linear models to increasingly complex interactive models. In particular, the importance of the first and second generation models as a linear model is due to the fact that innovation activities have a wide range of opportunities as a result of market needs or technological and scientific progress.