IXTISOSLASHGAN MUSIQA MAKTAB OʻQUVCHILARIGA MUSIQA SAVODINI OʻRGATISHNING PEDAGOGIK MUAMMOLARI (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta'limning o'rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ixtisoslashgan musiqa maktablarida oʻquvchilarga musiqa savodini oʻrgatish jarayonidagi pedagogik muammolar tahlil qilinadi. Musiqa savodxonligi oʻquvchilarning nazariy bilimlarini oshirish bilan birga ularning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda ham muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada ushbu sohadagi muammolar, ularni hal etish yoʻllari hamda samarali oʻqitish metodlari haqida fikr yuritiladi.