ФУҚАРОЛИК ПОЗИЦИЯСИНИ ШАКЛЛАНТИРИШДА ИЛҒОР ХОРИЖИЙ ТАЖРИБА ВА УНИ ЎЗБЕКИСТОНДА ҚЎЛЛАШ ИСТИҚБОЛЛАРИ (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta'limning o'rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация: Фуқаролик позицияси шахснинг дунёқараши ва маданияти билан боғлиқ жараён  бўлганлиги сабабли кўпчилик ҳолатларда мана шу масалаларга эътибор қаратилади.Тезисда  фуқаролик позициясини шакллантиришда илғор хорижий тажриба ва уни Ўзбекистонда қўллаш истиқболлари баён этилган.