AGROBIZNES KORXONALARIDA MAHSULOT VA XIZMATLAR INNAVATSIYASINI BOSHQARISH TAKOMILLASHTIRISH (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta'limning o'rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Anotatsiya: Agrobiznes korxonalarida mahsulot va xizmatlar innovatsiyasini boshqarish, umuman olganda, qishloq xo'jaligi va agrar sohada yangi g'oyalarni yaratish, joriy etish va boshqarish jarayonini ifodalaydi. Innovatsiya boshqaruvi — bu mavjud mahsulotlar yoki xizmatlarning sifatini yaxshilash, yangi mahsulotlar yoki xizmatlar ishlab chiqish, hamda texnologik, iqtisodiy va ijtimoiy o'zgarishlarga mos ravishda korxonaning raqobatbardoshligini oshirishga qaratilgan faoliyatdir.