UCHUVCHISIZ UCHISH APPARATLARI, ULARNING XUSUSIYATLARI VA YONG’IN SODIR BO’LGANDA QO‘LLANILISHINING ISTIQBOLLARI (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta'limning o'rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada uchuvchisiz uchish apparatlari (UUA) bugungi kunda zamonaviy texnologiyalar va ilg'or tadqiqotlar asosida tez sur'atlar bilan rivojlanmoqda. Ushbu maqola UUA’larning turlari, asosiy xususiyatlari va yong'in sodir bo'lgan paytlarda ularning qanday qo'llanilishi haqida ma'lumot beradi. UUA'lar, ko'plab sohalarda, jumladan, favqulodda vaziyatlarda yong'inni o'chirish va monitoring qilishda samarali vosita sifatida namoyon bo'lmoqda. Ushbu maqolada UUA'larning istiqbollari, mavjud cheklovlar va ularning kelajakdagi rivojlanish imkoniyatlari tahlil qilinadi..