O‘QUVCHILARDA MILLIY TARBIYANI SHAKLLANTIRISHDA MUSIQA ASARLARINING BADIIY-G‘OYAVIY TA’SIRI. (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta'limning o'rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘quvchilarda milliy tarbiyani shakllantirish jarayonida musiqiy asarlarning badiiy-g‘oyaviy ta’siri o‘rganiladi. Maqolada milliy kuy va qo‘shiqlarning tarbiyaviy ahamiyati, ularning mazmun va g‘oya jihatidan o‘quvchilarga qanday ta’sir qilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, musiqiy asarlarni samarali o‘rgatish metodlari va ularning yosh avlod tarbiyasidagi o‘rni yoritilgan.