ESSEDA S.AHMADNING O‘Z QARASHLARINI ‘‘DALILLASH’’GA INTILISH VA YANGI HAYOTIY FAKTLARNI TAQDIM QILISH USULI. (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta'limning o'rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada Said Ahmadning esse-xotiralari isbotli, hujjatli bir dalil ashyo sifatida yozilgan voqelarga boyligi, undan yozuvchilar kechmishini, o‘tgan asrning mudhish voqelarini, tarixning qora kunlarini o‘zimiz bilgan, asarlarini sevib o‘qigan adiblarimiz hayoti, ijodi orqali ta’sirli aks ettirilgani yoritib berilgan. Essenavisning aynan shu masalani yorita olganligi ularning mahoratini belgilashi, ijodkorning esselarida davr ruhi, zamon kayfiyati, insonlarning ijtimoiy ahvoli sezilishi bilan birga qimmatli adabiy ma’lumotlarga boyligi ochib berilgan.