ÒZBEKISTON RESPUBLIKASI SOLIQ TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH YÒLLARI (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta'limning o'rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
O‘zbekiston Respublikasi soliq tizimini isloh qilish va takomillashtirish mamlakat iqtisodiy barqarorligini ta’minlash, tadbirkorlik muhitini yaxshilash va investitsion jozibadorlikni oshirish uchun muhim ahamiyat kasb etadi. Soliq tizimi davlat byudjeti daromadlarini shakllantirishning asosiy manbai bo‘lib, uning samarali ishlashi iqtisodiy o‘sish va barqaror rivojlanish uchun zaruriy shart hisoblanadi. Shu sababli, soliq siyosatini takomillashtirish orqali iqtisodiyotni yanada rivojlantirish, soliq to‘lovchilar uchun qulay muhit yaratish va soliq ma’murchiligini soddalashtirish muhim masalalardan biridir.