TABIAT BILAN TANISHTIRISH NAZARIYASI VA METODIKASI FANI ORQALI TARBIYA TURLARINI SHAKLLANTIRISH (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta'limning o'rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Insonni har tomonlama barkamol qilib tarbiyalash, xalqimizning azaliy orzusi bo‘lib, ajdodlarimiz ma’rifat, ma’naviyat va madaniyatni qanday qilib yosh avlodga o‘rgatish, ularni komillikka yetaklash yo‘llari, qonun-qoidalarini muttasil izlaganlar. Bu esa, bola tarbiyasini maydonga kelishiga sabab bo‘lgan. Chunki insonning ma’rifatli va ma’naviy komillikka erishishi bola rivojlanishini har tomonlama yetakchiligida amalga oshiriladi.