ЎЗБЕКИСТОН АРХЕОЛОГИЯСИ (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta'limning o'rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Ўзбекистон археологларининг илмий изланиш  ва кашфиётлари натижасида ўлкамизнинг қадимий тарихига оид бўлган масканлар, асори-атиқалар, ота-боболаримизни қадимий хунармандчиликлари ашёлари  кўп наъмуналари  топилди.Улар тарихни энг қадимги даврдан бошлаб токи маънавий ва моддий маданиятнинг ривожланиши тўғрисидаги  барча тасаввурларимизни ўстиришимизга асос бўлиб келмоқда. Бугунги кунда республикамизда фаолият кўрсатиб келган  археологлари учун хозирги замонавий техналогиялар ёрдамидан фойдаланиш ва инновацион умумлашган турли ишларнинг асл йўналтириши бўйича анча кенг тадқиқотлар бажарилди