ЎЗБЕК ВА РУС ТИЛЛАРИДАГИ АГРАР ТЕРМИНЛАРДА ЎЗ ҚАТЛАМ ВА ЎЗЛАШМА ҚАТЛАМ (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta'limning o'rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Аннотация: ушбу мақолада ўзбек ва рус тиллари изоҳли луғатларидаги аграр терминларнинг ўз қатлам ва ўзлашма қатлами таҳлил қилинган, “терминэлемент” тушунчасига таъриф берилган, терминларни ўзлаштириш усуллари ёритилган, тилларда ўзлашма қатлам шаклланишининг ижтимоий-сиёсий омиллари очиб берилган.Аннотация: в данной статье проанализированы исконный и заимствованный пласты  аграрных терминов в толковых словарях узбекского и русского языка, дана характеристика  понятию “терминэлемент”, освещены способы заимствования терминов, раскрыты общественно-политические факторы формирования исконного и заимствованного пластов.