YASHIL MAKON DASTURI VA UNI AMALGA OSHIRISH MEXANIZMLARI (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta'limning o'rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Yashil makon dasturi O'zbekiston Respublikasida ekologik muvozanatni saqlash, tabiiy resurslardan samarali foydalanish va yashil iqtisodiyotni rivojlantirish maqsadida ishlab chiqilgan muhim tashabbusdir. Ushbu dasturning asosiy maqsadi mamlakatning yashil makonini kengaytirish, ekologik muammolarni hal qilish va aholi salomatligini yaxshilashdir. Yashil makon dasturi doirasida ko'plab ekologik loyihalar va tashabbuslarni amalga oshirish rejalashtirilgan bo'lib, ularning barchasi mamlakatning barqaror rivojlanishiga xizmat qiladi.