VOLEYBOLCHILARNI TEXNIK-TAKTIK HARAKATLARINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta'limning o'rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: ushbu maqolada voleybolchilarning texnik-taktik harakatlarini rivojlantirish bo‘yicha samarali metodlar tahlil qilingan. Maxsus jismoniy tayyorgarlik, o‘yin vaziyatlarini takrorlash va innovatsion usullar yordamida sportchilarning mahoratini oshirish yo‘llari ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, jamoaviy o‘yin va qaror qabul qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishning ahamiyati yoritilgan.Аннотация: в данной статье проанализированы эффективные методы развития техническо-тактических действий волейболистов. Показаны способы улучшения мастерства спортсменов с помощью специальной физической подготовки, повторения игровых ситуаций и инновационных подходов. Также освещена важность развития командной игры и навыков принятия решений.Annotation: this article analyzes effective methods for developing the technical and tactical skills of volleyball players. The study highlights ways to enhance athletes' proficiency through specialized physical training, repetition of game scenarios, and innovative approaches. The importance of developing teamwork and decision-making skills is also emphasized.