TABIIY OFATLAR VA ULARNING MAHALLIY AHOLI HAYOTIGA TA'SIRI (Ilm fan taraqqiyotida raqamli iqtisodiyot va zamonaviy ta'limning o'rni hamda rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada tabiiy ofatlarning mahalliy hududlarga ta'siri o'rganiladi. Tadqiqotda 2020-2024 yillar davomida kuzatilgan zilzila va sel kabi ofatlarning iqtisodiy, ekologik va ijtimoiy oqibatlari tahlil qilinadi. Hamda GIS texnologiyalari yordamida geografik tahlil amalga oshirildi va aholining ofatlarga tayyorgarlik darajasi baholandi. Tadqiqot natijalari aholining xabardorlik darajasini oshirish va infratuzilmani mustahkamlash zarurligini ko'rsatdi.