(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Zamonaviy periodontologiyada periodontitning turli shakllarini antibiotiklar bilan davolash muammosi katta qiziqish uyg’otadi, antibakterial dorilarni qabul qilishning har xil usullari o’rganilmoqda. Ushbu patologiyaning ko’pgina tadqiqotlari moksifloksasin, azitromisin, shuningdek amoksisillin va metronidazolning kombinasiyasiga bag’ishlangan. Antibiotiklardan qo’shimcha foydalanish periodontitning turli shakllarini davolash natijalarini yaxshilaydi.