(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Stomatologik kasalliklar orasida og‘iz bo‘shlig‘i shilliq qavati va lab qizil hoshiyasi kavalliklari alohida o‘rin tutadi. Tish kasalliklarini bartaraf etishda erishilgan sezilarli muvaffaqiyatlarga qaramay, amalda shilliq qavat kasalliklari hali ham dolzarb muammo bo‘lib qolmoqda. Bu ularning keng tarqalganligi, inson organizmiga salbiy ta’sirining turlicha bo‘lishi va klinik ko‘rinishlarning aniq polimorfizmi bilan bog‘liq bo‘lib, ularni tekshirish qulayligiga qaramay, og‘iz bo‘shlig‘i va lablar kasalliklari soni o‘sishda davom etmoqda.