(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Globallashuv jarayonida iste’mol kreditlariga bo’lgan aholining ehtiyijlarini oshirib bormoqda. O’zbekistonda ham ko’plab kredit mahsulotlari bor hamda ular orasida iste’mol krediti ham yuqori ulushga ega. Bugungi kunda ommabop bo’lgan iste’mol kreditlari ham yildan-yilga o’z xilma-xilligini oshirib bormoqda. Ushbu maqolada tijorat banklari tomonidan taklif etilayotgan iste’mol kreditlari va ularni takomillashtirish masalalari yoritib berilgan. В процессе глобализации растет потребность населения в потребительских кредитах. Узбекистан также имеет большое количество кредитных продуктов, среди которых потребительский кредит также имеет высокую долю. Популярные сегодня потребительские кредиты также с каждым годом увеличивают свое разнообразие. В этой статье рассматриваются потребительские кредиты, предлагаемые коммерческими банками, и вопросы их улучшения. In the process of globalization, the population’s need for consumer loans is growing. Uzbekistan also has a large number of credit products, among which consumer credit also has a high share. Consumer loans, which are popular today, are also increasing their variety every year. This article examines consumer loans offered by commercial banks and how they can be improved.