(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Bugungi kunda xalqaro darajada islom moliyasining hajmi oshishi tijorat banklarida ham bunday xizmatlar ko’rsatish hajmini oshirmoqda. Banklar bugungi moliyaviy sektorning turg’un holatiga turli moliyaviy xizmatlarni ko’rstaib daromad ko’rmoqda. Bunda, tijorat banklarida islom moliyasi xizmatlarini rivojlantirish yo’nalishlarini O’zmilliybank AJ misolida yoritib berilgan. сегодня увеличение объема исламских финансов на международном уровне также увеличивает объем предоставления таких услуг в коммерческих банках. Банки видят прибыль, предоставляя различные финансовые услуги сегодняшнему застойному финансовому сектору. При этом направления развития исламских финансовых услуг в коммерческих банках были освещены на примере АО "узбекский национальный банк". Today, the increase in the volume of Islamic finance at the international level is also increasing the volume of provision of such services in commercial banks. Banks see profits by providing various financial services to today’s stagnant financial sector. At the same time, the directions of development of Islamic financial services in commercial banks were highlighted using the example of Uzbek National Bank.