(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada bola asrab olgan oilalar bilan olib boriladigan ijtimoiy-pedagogik faoliyatning ahamiyati, shakllari va usullari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida asrab olgan oilalarga ko‘rsatiladigan psixologik, pedagogik va ijtimoiy yordam turlari, shuningdek, bola tarbiyasida duch kelinadigan asosiy muammolar va ularni hal etish yo‘llari o‘rganildi. Maqolada bola asrab olish jarayoni bolalar va oilalar hayotida qanday ijobiy va salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkinligi hamda ushbu oilalarni qo‘llab-quvvatlash tizimi haqida fikr yuritilgan.