(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada fertil yoshdagi ayollarda temir moddasi yetishmasligi oqibatida shakllanadigan belgilar, ularning kechishi, oqibatlarini tahlil qilish bilan o’rganish o’tkazildi. Tegishli bemorlarning kasallik tarixini, ularni kuzatish natijalari va laboratoriya tekshiruvini o’tkazildi. Ushbu tekshiruvda temir tanqisligi kamqonligi bo’lgan 50 nafar fertil yoshdagi ayollarning o’rganilgan ma’lumotlariga tayanib tayyorlandi.