(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
So’nggi yillarda olib borilgan tadqiqotlar shuni ko’rsatadiki, tuxumdon o’smalarining chastotasi o’sish tendentsiyasiga ega, so’nggi o’n yil ichida kasallanish darajasi ayollarning reproduktiv tizimidagi o’smalarning umumiy sonining 6-11% dan 19-25% gacha. Ko’pgina shakllanishlar benign tuzilmalar bilan ifodalanadi-ular neoplazmalarning umumiy sonining 75-87 foizini tashkil qiladi. O’simtani ushlab turish shakllanishi 70,9% ni tashkil qiladi