(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu tezisda Har bir davlatning iqtisodiy barqarorligi va rivojlanishi uning byudjet tizimiga bevosita bog‘liq bo‘lib, byudjetning asosiy daromad manbalari o‘rtasida soliq tizimi alohida o‘rin tutadi. Soliq tizimining samarali ishlashi davlatning moliyaviy xavfsizligini ta’minlash va ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlikni saqlash uchun muhim omildir.