(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Mazkur maqolada ko‘rishda nuqsoni bo‘lgan bolalar uchun inklyuziv ta’limning ahamiyati, mavjud imkoniyatlari va duch kelayotgan muammolari tahlil qilinadi. Maqolada ko‘rish qobiliyati buzilishining asosiy turlari, ularning sabablari, shuningdek, ushbu bolalar uchun maxsus ta’lim metodlari, texnologik vositalar va moslashtirilgan o‘quv muhiti muhokama qilinadi. Shuningdek, O‘zbekistonda inklyuziv ta’lim tizimining rivojlanish darajasi, xalqaro tajribalar bilan solishtirish hamda mavjud muammolarni bartaraf etish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan. Tadqiqot natijalariga asoslanib, inklyuziv ta’limni yanada rivojlantirish va ko‘rish qobiliyati cheklangan bolalarning to‘laqonli ta’lim olishiga imkon yaratish yo‘llari taklif etiladi.