(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Oliy ta’lim tizimini boshqarish mexanizmi, zamon talablariga javob beradigan, ta’lim sifatini oshirish, oliy ta’lim muassasalarining faoliyatini samarali tashkil etish va ularning rivojlanishini ta’minlashga qaratilgan muhim jarayondir. Ushbu mexanizm, bir tomondan, davlat siyosati va ta’lim sohasidagi normativ-huquqiy hujjatlar asosida shakllanadi, boshqa tomondan esa, oliy ta’lim muassasalari va ularning boshqaruv tizimlari o’rtasidagi o’zaro aloqalar va hamkorlikni ta’minlaydi.