(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Мақолада ер участкаларини ҳисобга олишда қўлланиладиган координаталар тизимлари , Ўзбекистон Республикасида ҳудудида қўлланиладиган давлат, маҳаллий ва миллий координаталар тизимлари, улар келиб чиқиши фойдаланиш соҳаси, ҳамда улар орасида ўзаро боғлиқлик ҳақида сўз юритилади. This article discusses coordinate systems used in land registration, including state, local, and national coordinate systems employed within the territory of the Republic of Uzbekistan. The paper examines their origins, areas of application, and the interrelationships between these systems. В статье рассматриваются системы координат, применяемые при учете земельных участков, государственные, местные и нatsiональные системы координат, используемые на территории Республики Узбекистан, их происхождение, область применения, а также взаимосвязь между ними.