(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Mazkur ilmiy tezisda O‘zbekiston Respublikasida bandlikni tartibga solishda sheriklikning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Bandlik tizimi iqtisodiy o‘sish va ijtimoiy barqarorlik uchun muhim faktor bo‘lib, uning samarali tashkil etilishi davlat va xususiy sektorning o‘zaro hamkorligi orqali amalga oshirilishi kerak. Sheriklikning bu jarayondagi roli xususiy sektorda yangi ish o‘rinlarini yaratish, ishchilarni malakali va ta’limli qilish, iqtisodiy taraqqiyotga hissa qo‘shish hamda davlat tomonidan taqdim etiladigan bandlik dasturlarini samarali amalga oshirishda o‘zgacha ahamiyatga ega. Shuningdek, ushbu tezisda O‘zbekistondagi bandlikni ta’minlashdagi hamkorlik shakllari, davlat va xususiy sektorda amalga oshirilayotgan loyihalar va samarali shartnomalar tahlil qilinadi.