(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Пахтачилик тармоғида маҳсулот ҳажмини кўпайтириш, сифатини яхшилаш ғўза навларининг хусусиятларига ҳам кўп жиҳатдан боғлиқ бўлиб, пахта майдонларида олиб бориладиган сифатли агротехник тадбирлар, ғўза навларининг генетик салоҳияти билан белгиланувчи ҳосилдорлик кўрсаткичлари орқали намаён бўлади. Ҳар қандай янгидан яратилган ва нисбатан юқори хўжалик ва иқтисодий кўрсаткичларга эга бўлган нав ҳам ўзининг навдорлик салоҳиятини фақатгина тегишли тарзда амалга оширилган агротехник тадбирлар, самарали агротехнологиялар жорий этилиши шароитидагина тўлиқ намаён қилади.