(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Raqamli texnologiyalar kutubxona xizmatlarining samaradorligini oshirish, foydalanuvchilarga yanada keng imkoniyatlar yaratish va ilmiy axborotga ochiq kirishni ta’minlashda muhim o‘rin tutadi. Ushbu maqolada raqamli kutubxonalarning rivojlanishi, ularning an’anaviy kutubxonalar bilan integratsiya yo‘llari va kutubxonachilik sohasiga ta’siri tahlil qilinadi. O‘zbekiston kutubxonalarining raqamli transformatsiyasi, mavjud muammolar va ularni hal etish bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Цифровые технологии играют важную роль в повышении эффективности библиотечных услуг, создании более широких возможностей для пользователей и обеспечении открытого доступа к научной информации. В статье анализируется развитие электронных библиотек, их интеграция с традиционными библиотеками и их влияние на сферу библиотечного дела. Даны рекомендации по цифровой трансформации узбекских библиотек, существующие проблемы и пути их решения. Digital technologies play an important role in increasing the efficiency of library services, creating wider opportunities for users and ensuring open access to scientific information. This article analyzes the development of digital libraries, their integration with traditional libraries and their impact on the field of librarianship. The digital transformation of Uzbek libraries, existing problems and recommendations for their solution are given.