(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqola nogiron bolalarning hayot sifatini yaxshilash maqsadida innovatsion yondashuvlar va strategiyalarni tahlil qiladi. Tadqiqot asosida zamonaviy texnologiyalar, pedagogik metodlar va psixologik qo‘llab-quvvatlash usullarining samaradorligi o‘rganildi. Maqolada miqdoriy va sifatli usullar yordamida yig‘ilgan ma’lumotlar asosida olib borilgan tahlil natijalari, dolzarb muammolar va kelgusidagi strategik tavsiyalar bayon etilgan. Эта статья анализирует инновационные подходы и стратегии для улучшения качества жизни детей с ограниченными возможностями. На основе исследования изучена эффективность современных технологий, педагогических методов и методов психологической поддержки. В статье изложены результаты анализа, проведенного на основе данных, собранных количественными и качественными методами, актуальные проблемы и стратегические рекомендации на будущее. This article analyzes innovative approaches and strategies to improve the quality of life for children with disabilities. Based on the research, the effectiveness of modern technologies, pedagogical methods, and methods of psychological support was studied. The article presents the results of the analysis, current problems, and future strategic recommendations based on the data collected using quantitative and qualitative methods.