(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Исследование технико-тактических действий юных футболистов в процессе тренировок является важной частью спортивной подготовки, так как оно позволяет выделить ключевые аспекты, влияющие на развитие технических и тактических навыков. В статье рассматриваются методы анализа действий футболистов, а также роль тренировки в совершенствовании этих навыков. Оцениваются основные факторы, которые влияют на эффективность тренировочного процесса у юных игроков, и приводятся рекомендации по улучшению подходов к обучению технико-тактическим действиям. Машғулот жараёнида ёш футболчиларнинг техник-тактик ҳаракатларини ўрганиш спорт тайёргарлигининг муҳим қисми ҳисобланади, чунки у техник ва тактик кўникмаларнинг ривожланишига таъсир этувчи асосий жиҳатларни аниқлаш имконини беради. Мақолада футболчилар ҳаракатларини таҳлил қилиш усуллари, шунингдек, ушбу кўникмаларни такомиллаштиришда машғулотларнинг ўрни кўриб чиқилади. Ёш ўйинчиларда машғулот жараёни самарадорлигига таъсир этувчи асосий омиллар баҳоланиб, техник-тактик ҳаракатларга ўргатиш ёндашувларини такомиллаштириш бўйича тавсиялар берилган.Studying the technical-tactical actions of young football players during training is an important part of sports training, as it allows for the identification of key aspects influencing the development of technical and tactical skills. The article discusses methods for analyzing football players’ actions, as well as the role of training in improving these skills. The main factors influencing the effectiveness of the training process in young players are assessed, and recommendations for improving approaches to teaching technical and tactical actions are provided.