(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ушбу мақолада футболнинг болаларнинг жисмоний ривожланишига таъсири ҳар томонлама таҳлил қилинади. Жисмоний тайёргарлик кўрсаткичлари – чидамлилик, тезкорлик, куч, Координация ва ҳаракат мувофиқлиги каби омиллар футбол билан шуғулланиш натижасида қандай ўзгариши ўрганилади. Тадқиқот натижалари асосида футбол билан мунтазам шуғулланган болаларнинг жисмоний ривожланишига ижобий таъсир кўрсатувчи омиллар аниқланади.