(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ушбу мақолада футбол орқали болаларда етакчилик қобилиятларини шакллантириш масаласи таҳлил қилинади. Жамоавий спорт сифатида футбол болаларда ташаббускорлик, масъулият, ўз-ўзига ишонч ва қарор қабул қилиш қобилиятларини ривожлантиришга хизмат қилади. Шунингдек, мақолада етакчилик кўникмаларини шакллантиришда мураббийлар ва жамоавий ўйин муҳитининг аҳамияти ёритилади. Тадқиқот натижаларига кўра, футбол билан мунтазам шуғулланган болаларда лидерлик хислатлари бошқа ёшдошларига нисбатан юқори ривожланади