(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Maqolada musiqa darslari vositasida o‘quvchilarni komil inson qilib tarbiyalash, ularni ongi va milliy tafakkurini o‘stirish jarayonini turlicha shakllantirish, yanada rivojlantirish masalalari bayon etilgan. Musiqa darslaridan bo‘lak, musiqa mashg‘ulotlari, sinfdan va maktabdan tashqari musiqiy to‘garaklar, bayramlar, ko‘ngil ochish tadbirlarini o‘quv dargohida yuqori saviyada tashkil etish metodlari misol tariqasida keltirilgan. Albatta bu tendentsiyalar o‘quvchilarning tarbiyasini har tomonlama samarali amalga oshirishga muhim vosita bo‘lib xizmat qiladi.