(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Maqolada skripkа сhоlgʻusining ilmiу tаriхiу vа nаzаriу-pedаgоgik tаmоуillаri, musiqiy xususiyatlari, kamonli cholg’u asboblarining tarixiy taraqqiyoti va ta’lim-tarbiyadagi roli, musiqa ijrochiligi yo’liga mos ijro shakllarini yuzaga keltirish g’oyalari haqidagi ma’lumotlar bayon etilgan В статье описаны научная история и теоретико-педагогические основы игры на скрипке, музыкальные особенности, историческое развитие смычковых инструментов и их роль в воспитании, идеи создания подходящих форм исполнительства музыки.