(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada folklor yoki o‘zbek xalq qo‘shiqlarini tanlab olishda qo‘yiladigan metodik talablar haqida ma’lumotlar mavjud. Folklor qo‘shiqlarining yosh avlodni komil inson qilib tarbiyalashdagi o‘rni xaqida bayon etilgan. O‘zbek folklor qo‘shiqlari musiqa san’atimizning qalb memori ekanligi yana bir bor maqolada o‘z aksini topgan. В данной статье содержится информация о методических требованиях к отбору фольклорных или узбекских народных песен. Описана роль фольклорных песен в воспитании молодого поколения как совершенной личности. В статье еще раз отражено то, что узбекские народные песни являются скульптором души нашего музыкального искусства.