(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada ontolingvistika haqida ma’lumot va bola nutqining rivojlanish davrlari, bolaning ona tilini o‘rganishning asosiy tushunchalari, og‘zaki nutq bosqichlari haqida ma’lumotlar, qiyosiy tahlillar keltirilgan. В статье представлены сведения об онтолингвистике и этапах развития детской речи, основные понятия овладения языком детьми, этапах устной речи и сравнительный анализ. This article presents information about ontolinguistics and the periods of development of a child’s speech, the main concepts of learning a child’s native language, information about the stages of oral speech, and comparative analysis.