(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada buyuk matematik olim Al-Xorazmiyning hayoti, ilmiy faoliyati va fan sohasidagi xizmatlari yoritilgan. Uning algebra, algoritm va astronomiya sohalaridagi ishlari butun dunyo ilm-fanining rivojlanishiga katta ta’siri, ilmiy merosi va bugungi kundagi ahamiyati haqida ham ma’lumotlar o‘rin olgan.This article explores the life, scientific activities, and contributions of the great mathematician Al-Khwarizmi. His works in algebra, algorithms, and astronomy had a significant impact on the development of global science. The article also highlights his scientific legacy and its relevance today. В данной статье освещается жизнь, научная деятельность и вклад великого математика аль-Хорезми. Его работы в области алгебры, алгоритмов и астрономии оказали значительное влияние на развитие мировой науки. Также рассматривается его научное наследие и его актуальность в наши дни.