(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
ilmiy tadqiqot qon tomirlari devoridagi aterosklerotik o’zgarishlarning shakllanishi va rivojlanishiga ta’siri o’rganildi. Ladyginozidni qo’llashda aortaning ta’sirlangan joylarining o’lchami nazorat guruhining 1/12 qismiga qisqartirildi, bu ajoyib natijadir. Shunday qilib, aterosklerozning rivojlanishiga ta’siri nuqtai nazaridan, ladyginosid o’zining yuqori samaradorligi bilan ajralib turadi. Eksperimental sharoitda aterosklerozdagi morfologik o’zgarishlarga barcha uchta dorining sezilarli antiaterogen ta’siri alohida ta’kidlangan.