(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Maqola boshlang‘ich ta’limda ta’lim samaradorligini oshirish va o‘quvchilarni yuqori darajada rivojlantirishda xorijiy tajribalardan qanday foydalanganini tahlil qiladi. Xorijiy mamlakatlarning ta’lim tizimidagi ilg‘or usullar va amaliyotlar o‘rganilib, ularning o‘ziga xos jihatlari va qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. Bunda pedagogik texnologiyalar, dars o’tish metodikasi, interaktiv va amaliy yondashuvlar kabilarga alohida e’tibor qaratiladi. Maqolada ta’lim tizimlaridagi xorijiy tajribalar yurtimizda ham qanday samarali qo‘llanilishi mumkinligi muhokama qilinadi.