(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada atrof-muhit ifloslanishining aholi orasida allergik kasalliklarning tarqalishi va og‘irlashishiga ta’siri o‘rganiladi. Turli xil ekologik ifloslantiruvchi moddalar, jumladan havo ifloslanishi, sanoat chiqindilari va kimyoviy ta’sirlar allergiya holatlarining ortishiga sabab bo‘lishi mumkin. Tadqiqot interdisiplinar yondashuv asosida ifloslanish va allergik reaksiyalar o‘rtasidagi bog‘liqlikni tahlil qiladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, ekologik yomonlashuv va allergik kasalliklar o‘rtasida kuchli bog‘liqlik mavjud bo‘lib, samarali ekologik boshqaruv va sog‘liqni saqlash siyosatining zarurligini ta’kidlaydi.