(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqola, Brayl sistemasidagi boshlangʻich sinflarda tabiiy fanlarni o’qitishda interfaol usullarni qo’llashning ahamiyatini va samaradorligini ko’rib chiqadi. Maqola interfaol usullar, ularning afzalliklari va o’qitishda qo’llanilishi mumkin bo’lgan konkret misollarni taqdim etadi. Tajribalar, guruhli ishlash, o’yinlar va multimedia vositalaridan foydalanish kabi interfaol usullar o’quvchilarning qiziqishini oshirib, mustaqil fikrlash va ijodkorlikni rivojlantirishga xizmat qiladi.