(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Hozirgi vaqtda fermentlarni 2 xil nomlash mumkin:- ishchi va sistematika.. Binobarin aza bilan tugaydigan so’zlar albatta ma’lum fermentni ko’rsatadi. Fermentlarning ishchi yoki ratsional nomi enzim ta’sir etadigan modda (substrat) yoki reaksiya nomining oxiriga “aza” qo’shimchasini qo’yish bilan tuziladi.