MAVZU:ABDULLAXON II DAVRINING MUHTASHAM INSHOOTLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada XVI asrda Buxoro xoni Abdullaxon II davrida bunyod etilgan muhtasham toqi va tim inshootlariga tavsif beriladi. Inshootning qurilish tarixi, uning o’ziga xosligi kabi masalalar batafsil tahlil qilinadi. Xonlik davrida tim va toqilarning qishloq xo’jaligi, hunarmandchilik, savdo-sotiq taraqqiyotidagi o’rni masalalariga alohida  e’tibor qaratiladi. This article describes the magnificent Toqi structures built in the 16th century during the reign of Bukhara Khan Abdullakhan II. The history of the construction of the structure and its uniqueness are analyzed in detail. Special attention is paid to the role of Tim and Toqi in the development of agriculture, crafts, and trade during the khanate.В статье описываются великолепные сооружения Токи, построенные в XVI веке во время правления Бухарского хана Абдуллахана II. Подробно анализируется история строительства сооружения и его уникальность. Особое внимание уделяется роли Тима и Токи в развитии сельского хозяйства, ремесел и торговли во времена ханства.