KICHIK BIZNES SUBYEKTLARINI KREDITLASHNI XORIJ AMALIYOTI ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Jahon amaliyotini kuzatadigan bo'lsak, rivojlangan va rivojlanib borayotgan ko'pgina davlatlarda iqtisodiyotning rivojlanishiga kichik biznes subyektlarini rivojlantirish orqali erishilgan. Buning asosiy sababi ularning moliyaviy resurslarga bo'lgan ehtiyojini ichki va tashqi resurslardan oqilona foydalanib qondira olganligidir.Ushbu tezisda mamlakatimizda kichik biznes subyektlarini kreditlashning jahon amaliyoti asosida takomillashtirish masalasi yoritib berilgan.если проследить мировую практику, то во многих развитых и развивающихся странах развитие экономики достигается за счет развития субъектов малого предпринимательства. Основная причина этого в том, что они смогли удовлетворить свои потребности в финансовых ресурсах, рационально используя как внутренние, так и внешние ресурсы.В данной диссертации освещен вопрос совершенствования кредитования субъектов малого предпринимательства в нашей стране на основе мировой практики.if we follow the world practice, in many developed and developing countries, economic development is achieved through the development of small businesses. The main reason for this is that they were able to meet their financial resource needs by making rational use of both internal and external resources.This dissertation highlights the issue of improving lending to small businesses in our country based on international practice.